• 1
  • 2

Κάθε Σάββατο από τις 8:00 πμ. έως τις 3:00 μμ. στην λαική αγορά του Αγίου Νικολάου της ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ (Μακρυχωρίου 24) Θεσσαλονίκη.

Κάθε Πέμπτη απο τις 8:00 πμ. έως τις 2:00 μμ. στην λαική αγορά της Θεσσαλονίκης Κανάρη 41-43.

Ζυμαρικά

Τα παραδοσιακά ζυμαρικά είχαν, έχουν και θα έχουν πάντα μια θέση στο τραπέζι μας. Στο συνεταιρισμό μας μπορείτε να βρείτε απολαυστικά παραδοσιακά ζυμαρικά που παράγονται με μεράκι απο ολόφρεσκα υλικά και σε διάφορες γεύσεις.

Χυλοπίτες με κρόκο

Είδος Συσκευασίας:
  • Συσκευασία 500 γρ. (με κρόκο)
  • Συσκευασία 500 γρ. (ανάμεικτες με κρόκο)
Σύσταση - Χρήση:
Χωρίς συντηρητικά.
Χρόνος βρασμού 4-5 λεπτά.
Παρασκευάζονται απο αλεύρι, σιμιγδάλι, καρότο, σπανάκι, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και κρόκο.

 

Πέτουρα με κρόκο

Είδος Συσκευασίας:
  • Συσκευασία 500 γρ. (με κρόκο)
  • Συσκευασία 500 γρ. (ανάμεικτα με κρόκο)
Σύσταση - Χρήση:
Χωρίς συντηρητικά.
Χρόνος βρασμού 4-5 λεπτά.
Παρασκευάζονται απο αλεύρι, σιμιγδάλι, καρότο, σπανάκι, ντομάτα, πιπεριά Φλωρίνης και κρόκο.

 

Βιδούλα ανάμεικτη

Είδος Συσκευασίας:
  • Συσκευασία 500 γρ. (ανάμεικτες)
Σύσταση - Χρήση:
Χωρίς συντηρητικά.
Χρόνος βρασμού 4-5 λεπτά.
Παρασκευάζονται απο αλεύρι, σιμιγδάλι, καρότο, σπανάκι, ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης.


*Ο κρόκος σαφράν στα ζυμαρικά έχει ωφελιμότητα λόγω της αντιθρομβωτικής, αντιοξειδωτικής και αντιφλεγμονώδους δράσης. Επίσης, βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία προλαμβάνει την αρτηριοσκλήρυνση και μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης.
Συνταγές:
#1 Χυλοπιτες με κοτοπουλο χωριατικοvoskos 2012-03-21 12:07
Υλικά:

2 μερίδες κοτόπουλο (όποιο μέρος αρέσει στον καθένα)
2 φλιτζάνια χυλοπίτες
1 κουτ. σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει. Στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα ταψάκι και προσθέτουμε τις χυλοπίτες. Ρίχνουμε στο ταψάκι το ζωμό από το βρασμένο κοτόπουλο μέχρι να σκεπαστούν οι χυλοπίτες (περίπου 4 φλιτζάνια ζωμό).

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στο ταψάκι. Προσθέτουμε λίγο αλατοπίπερο και πασπαλίζουμε με το τριμμένο κεφαλοτύρι.

Τέλος, ψήνουμε το φαγητό στους 250° για 20 λεπτά.
Created by www.web-mastors.net.
Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου Συν. Π.Ε.
Λιβάδι Ολύμπου Ελασσόνας, ΤΚ 400 02, τηλ. & fax. 24930 41341
Copyright © 2017 www.voskos.gr