Κάθε Πέμπτη απο τις 8:00 πμ. έως τις 2:00 μμ. στην λαική αγορά της Θεσσαλονίκης Κανάρη 41-43.

Νέο συνεταιριστικό τυροκομείο στην Ελασσόνα


Νέες αναπτυξιακές δυνατότητες διανοίγονται για την κτηνοτροφία στην επαρχία Ελασσόνας μετά την έγκριση του επενδυτικού σχεδίου για το νέο τυροκομείο του Συνεταιρισμού «Βοσκός» στο πλαίσιο του μέτρου 1.2.3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 (πρόγραμμα «Αλ. Μπαλτατζής»), καθώς θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικότερα, μέσω της μεταποιητικής δραστηριότητας και της καθετοποίησης της παραγωγής, το ποιοτικό γάλα των ορεινών κτηνοτρόφων της περιοχής.
Στη διαπίστωση αυτή συμφώνησαν ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Γιώργος Πασχόπουλος, ο πρόεδρος των Σφαγείων Ολύμπου κ. Λευτέρης Καϊμακάμης και ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Λιβαδίου Ολύμπου «Βοσκός» κ. Τάσος Αντωνίου σε συνάντηση που είχαν στο υπουργείο.
Στη συνάντηση συζητήθηκε ο προγραμματισμός της Γιορτής Φέτας το 2014, στην Ελασσόνα, η οποία αποτελεί κτηνοτροφικό κέντρο και πρωταγωνιστεί στην τυροκομική παραγωγή σε πανελλαδικό επίπεδο.
Επιπλέον, σε συνέχεια της πιστοποίησης ΠΟΠ για το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας, συμφωνήθηκε, μετά και από πρόταση του προέδρου των Σφαγείων Ολύμπου κ. Καϊμακάμη, να πραγματοποιηθεί ημερίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του ΕΛΓΟ-Δήμητρα στο Δήμο Ελασσόνας, προκειμένου να παρουσιαστούν και να αναλυθούν οι προοπτικές αξιοποίησης αυτής της πιστοποίησης.
 
Created by www.web-mastors.net.
Αγροτικός Κτηνοτροφικός Συνεταιρισμός Λιβαδίου Συν. Π.Ε.
Λιβάδι Ολύμπου Ελασσόνας, ΤΚ 400 02, τηλ. & fax. 24930 41341

Copyright © 2024 www.voskos.gr